Hondentrainingen

 

Iedereen wil een goede band met zijn of haar hond. Een band gebaseerd op wederzijds vertrouwen en begrip. Wat voor ons heel logisch is, is voor de hond vaak echt totaal niet te begrijpen. Wij spreken immers niet dezelfde taal, al denken we vaak van wel. Om elkaar beter te leren begrijpen willen we ons verdiepen in de taal van de hond. Je hond leren "lezen" noem ik dat. Door meer te weten te komen over de lichaamstaal en het gedrag van de hond, leren we beter te communiceren. Als we dit beginnen te snappen is het een stuk makkelijker en vooral leuker om je hond te trainen! Een goede samenwerking op een positieve manier is wat we willen.

Ik train op positive wijze, dat wil zeggen dat ik ongewenst gedrag ombuig naar gewenst gedrag door het gewenste gedrag te belonen d.m.v. voertjes (die we ook weer weg trainen) of speeltjes. U kunt zelf kiezen of u met- of zonder Clicker wilt trainen. Ik werk NIET met intimiderende hulpmiddelen zoals de slipketting en stroomband. 

 

Het is een bewuste keuze van mij om alleen individueel te trainen omdat het voor de meeste honden (en baasjes) al moeilijk genoeg is in eigen omgeving, laat staan met in een groep op vreemd terrein. Ik begin elke cursus of workshop daarom ook bij u thuis voor zo min mogelijk stress voor uw hond en bouwen dit op uw tempo uit in uw naaste omgeving voor het behalen van succes. Er zijn zo veel verschillende rassen met ieder hun eigen karakter, onzekerheden of angsten. Daarnaast vind ik het prettiger om echt alle aandacht te geven aan een persoon met hond om het maximale resultaat eruit te halen.

 

Even een samenvatting van de voordelen van individuele training zijn o.a.:

 

* geen grote groepen met honden

* de volledige aandacht gaat naar u en uw hond

* veel minder prikkels voor de hond

* minder stress voor de hond

* dieper ingaan op de "probleem" oefeningen

* sneller resultaat

* ik kom naar u toe of train in uw de omgeving

* op tijden die u het beste uitkomen

 

De trainingen worden door heel het land gegeven. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

De uitzondering op deze Individuele trainingen is Agility. Deze behendigheidstraining kan ik niet bij u thuis doen vanwege alle toestellen die gebruikt worden. Dit wordt gegeven in groepjes van maximaal 4 combinaties op een veld van 200 m2. Hierbij wordt wel gekeken of uw hond er niet te veel stress aan ondervindt. Mocht dit wel het geval zijn dan kunt u er altijd voor kiezen om prive les te nemen. Over het algemeen wordt deze behendigheidstraining vooral als plezierig ervaren door hond en eigenaar.