Hier Komen!

 

Hier komen is, denk ik, de moeilijkste oefening die er bestaat om door je hond elke x weer direct en correct uit te voeren. Er zijn zoveel prikkels en dingen die veel leuker zijn dan jij! En wat doen wij er eigenlijk allemaal aan om de hond toch bij ons te krijgen? We gaan staan roepen/schreeuwen; Hier, Bello hier, Belloooo kom HIER!!! Of we gaan zelfs achter onze honden aanlopen of worden kwaad, maar komen? ECHT NIET! Komt dit je bekend voor?

 

Vergeet niet dat dit een commando is dat van levensbelang kan zijn! Bijvoorbeeld door je hond terug te roepen als het “drijgt” fout te gaan tussen je hond en een andere hond die zojuist nog leuk aan het spelen waren. Of die auto die ineens de straat in komt rijden terwijl je hond net even de hond van de buren wilt begroeten. Je begrijpt nu vast wel hoe belangrijk het is dat jou hond ook daadwerkelijk komt als je hem/haar roept. De hond moet gaan leren dat naar jou toe komen iets enorm leuks is!! We kunnen dit bereiken in kleine stapjes, zonder druk en te gaan voor succes!! Hoe dan? Dat leert je in de cursus Hier Komen!

 

Deze Hier komen! cursus is voor elke hond vanaf een leeftijd vanaf 4 maanden en bestaat uit 4 lessen.

De eerste les is bij je thuis, duurt een uur en heeft ook een stukje theorie. Deze theorie komt herhaaldelijk terug in de cursus. De overige 3 lessen duren elk 45 minuten en wordt in overleg bij jou in de buurt/park/bos gegeven.